Seglarskola för vuxna och barn 2022

År 2021 gjorde Vikingarna en satsning på seglarskolan, bland annat genom att köpa in nya optimister. Med fokus på utbildade ledare och med förankring i Svenska seglarförbundets kursplan genomfördes en populär seglarskola med fantastiskt fin feedback. I år planerar vi att fortsätta på samma spår och är fortsatt certifierade att hålla SSF:s seglarskola.

Läs mer och anmäl dig till årets seglarskola här.

Under förra året lärde sig över 40 nya medlemmar segla i SSV:s seglarskola. De yngsta nybörjarna var tuffast och seglade tills snö och is var faktum. Ett av seglarskolans mål 2021 var att nå fler flickor och kvinnor vilket under våren bland annat uppmärksammades av Barometern. Med facit i hand kan vi glatt säga att vårt arbete gav resultat med 44 procent kvinnliga deltagare i seglarskolan och vi fortsätter såklart med jämställdhetsarbetet under kommande år.

I år erbjuder vi kurser för vuxna och ungdomar under våren och kurser för barn under sommaren. Det blir troligtvis också fler kurser till hösten.