Klubbhussektion

Filmkväll, Över sund och över hav

Välkommen till en filmkväll i klubbhuset om sjöfarten i kalmarsund. Filmen ”Över sund, över hav” är en dokumentärfilm om sjöfarten i Kalmarsund från Gustav Vasas dagar framtill september 1972. Då invigdes Ölandsbron och bilar och bussar tog över transporterna mellan Öland och fastlandet. Här varvas gamla filmbilder med nyinspelade intervjuer med skutskeppare och sjömän. Även den livliga färjetrafiken mellan Öland och fastlandet skildras i filmen.”Över sund, över hav” innehåller både humoristiska inslag, mustiga historier som berättelser om tragedier på sjön och det hårda slitet ombord på ölandsskutorna. Filmen är en timme lång. Filmen är producerad av journalisten Sven Ekberg TV-fotografen Niclas Wimmerberg och författaren Johan Theorin.

Tid; 26 jan kl. 16:00

Avgift, 100:- inkl.kaffe och kaka