Segelbåtssektion

SM i OK- och Finnjolle hos Vikingarna

SM i båtklasserna OK-jolle och Finnjolle har gått av stapeln hos Segelsällskapet Vikingarna. Totalt 51 seglare kom för att göra upp om titeln svensk mästare i OK-jolle och Finnjolle. I OK-klassen representerades Vikingarna av Mårten, Ove och Per som lyftes fram för sina insatser av Barometern i måndags (se länk nedan). Vi fick även besök av såväl finnar och danskar som portugiser och en australiensare som tävlade i finnjollarna.

Svenska mästare blev Niklas Edler i OK-jolle och Stefan Nordström i Finnjolle. Samtliga resultat finns längst ner på denna sida.

Vi tackar båda förbunden för förtroendet att arrangera SM i Kalmar och önskar dem välkomna åter. 

Tävlingen hade inte varit möjlig utan SSVs alla funktionärer som fanns på plats från torsdag till söndag och ordnade med förberedelser, välkomnande, regattamiddag och inte minst på havet under seglingarna. 

Läs Barometerns artiklar om SM på Segelsällskapet Vikingarna nedan:

Barometern:
Jeansson sjua i SM – VM-tvåan höll för favoritskapet
VM-tvåan storfavorit – Edler är mannen att slå i Kalmar: ”Jag är en tråkig seglare”

Bilder från SM

Resultat