Segelbåtssektion

Satsning på elitnivå

Stora satsningar på elitnivå  sommaren 2019 med våra framgångsrika SSV seglare. Bland annat är följande känt i nuläget:

De tre bröderna Bebben Stenholm, Lalla Stenholm och Thomas Ravelid gör en storsatsning för en framstående placering i årets Drak SM och går i pappa Jörgens fotsspår. Jörgen vann på sin tid bland annat tre SM titlar med båten Fragancia som nu rustats upp av sönerna.

Klubbens C55 båtar kommer också att delta i årets SM med Anders Cederblad och Bebben Stenholm som rorsmän.  Det kommer att bli en fight där chansen att nå framgång är stor.

Bland våra Ok jolle seglare kommer bland annat Mårten Bernesand och Johnny Billström att elitsatsa stort med förbättrat material och seglingsträning hela vintern i våra kalla vatten. Med flera framgångar under 2018 på internationell nivå ser vi med tillförsikt fram mot en spännande säsong 2019. Med deltagande i bland annat SM och NM.

Anders Cederblad rorsman på Folkbåts SM hoppas på revansch efter det snörpliga slutet med en protest i sista seglingen som grusade en SM seger 2018. I år kommer man att segla: öppna SM, Danska Mästerskapen och VM.

Christer Ovren har nått stora framgångar tidigare i Danska öppna Mästerskapen med sin BB 10 bland proffsseglare i en internationell miljö.  Christer ställer upp även i år och försvarar Sverige och SSV.  

Optimistjolle seglarna Robin och Max Svensson har nu siktet inställt på SM med segelträning både i Karlskrona och  Kalmar för att få bra motstånd efter att tidigare tävlat bland de yngre seglarna ibland annat  JSM. 

Hans Martinsson